Sprzęt

Kawa Dripca czyli kawiarka o wadze 10g

kawa dripca

Poranna kawa na biwaku może smakować wyjątkowo, aby jednak delektować się aromatem czarnego napoju, należy go wpierw prawidłowo zaparzyć.Niestety sposób parzenia po turecku czyli po polsku jest nie do przyjęcia, natomiast kawa rozpuszczalna wykonana z resztek produkcyjnych nie ma nic wspólnego z kawą, poza tym bez mleka jest najczęściej nie do przełknięcia.

Wszystkim kawoszom z pomocą na turystycznym szlaku przychodzi firma Traba Trade oferująca kawę w saszetkach.Jest to rozwiązanie naśladujące wprost proces parzenia kawy w ekspresie przelewowym.Do parzenia kawy wykorzystywany jest papierowy filtr w którym znajduje się zmielona kawa.Filtr po zamontowaniu na kubku za pomocą skrzydełek zalewamy wrzątkiem, przechodząc na początku proces wstępnego parzenia.Uzyskana kawa jest aromatyczna, mocna i jako zatwardziały kawosz mogę stwierdzić, że zaparzony napój jest bardzo smaczny.

Kawa oferowana jest w trzech wariantach: mocno palona, średnio palona, bezkofeinowa (ale chyba nie o to chodzi w kawie…) i ekologiczna cokolwiek to znaczy.

Warto wspomnieć, że firma Traba Trade przywiązuje olbrzymią wagę do jakości produktu dlatego m.in. opakowania z saszetką kawy zgrzewane są ultradźwiękami, aby czasem kawa w opakowaniu nie została przepalona.

Opakowanie z kawą waży 10 g i ma wymiary 10×12 cm grubość ok 4 mm.

Ze względu na szalejąca w kraju inflancję nie podaję cen, bo te są dynamiczne. Osobiście na swoje weekendowe wyjazdy zabieram jedno opakowanie kawy z myślą o porannym śniadaniu.Z powodów czysto subiektywnych wybieram kawę mocno paloną, bo lubię silną i wyrazistą kawę.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *